View Single Post
  #151  
Old 03.03.2007, 01:55
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Back in Black
 
Join Date: May 2006
Location: Kestävää vaparimoottoria etsimässä
Posts: 11,579
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Taas on sitten kuitenkin jotain raportoitavaa tapahtunut. Viikko sitten käväisin tallilla, se vanha ja raihnainen akku oli siirtynyt parin viikon aikana lopullisesti eläkkeelle. 1.2 V napajännitettä ja CTek ei saanut muutamassa tunnissa yhtään sen enempää jännitettä avitettua, joten akun vaihto aikaistui muutamalla viikolla.

Ensin hieman ihmettelyä ja sitten purkamaan. Akun poissaamiseksihan pitää purkaa se lokasuojan ja oven välissä oleva pieni kuidun pala pois. Jep, se pala, jossa on maaginen Tuned Port Injection -teksti. Ensin sisälokasuojan puolelta muutama torx-ruuvi irti (lähtivät ihan kiltisti kuusiokoloavaimellakin, kun sillä aloitin homman epähuomiossa )Ja seuraavaksi konehuoneen tiivisteen alta löytyy yksi ruuvi:Ja sitten pala alkaa olla melko löysässä, mutta jostain vielä kinnaa... Ahaa, tuonne väliin onkin piilotettu vielä yksi ruuvi:Siellä se todellakin makaa:Tässä vaiheessa tuota piilopulttia todellakin vaan löystytetään. Voisi olla ärrimurrin paikka, jos sitä pitäisi laittaa takaisin paikalleen irroituksen jälkeen. Pala ei oikein tunnu riittävän irtonaiselta, joten availen muutaman ruuvin vielä helman alta ja yritän ottaa helman pois tieltä, mutta eihän siitä mitään tule. Liikaa kiinnitysruuveja ja ei löydy tarvittavia avaimia. Luotetaan siihen että akku tulee suosiolla pois.

Akunkengät irti ja otan vielä ööö...olisikohan tuo vakionopeussäätimen möhkö tuossa akun yläpuolella...? No kuitenkin se näkyy tuossa kuvassa irtonaisena, sillä sain hieman lisätilaa.Ja tämän jälkeen akku tuli melko helpolla pujottelulla pois. Uusi akku onkin ihan ACDelcon orggismallia, eli sivunapa-akku. Pientä jumppaa akkukaapeleiden vaihdossa, kun sivunapa-akussa on plus- ja miinusnavat juuri päinvastoin kuin vanhassa akussa, mutta ei suuria murheita, miinuskaapeli yltää juuri ja juuri paikalleen. Akun takaa paljastui plus-kaapeleiden kytkentäpiste, josta otin kaapelit irti ja puhdistin kontaktipinnat teräsharjalla.Ja sitten päinvastaisessa järjestyksessä palikat kasaan, siellä se uusi akku nyt möllöttää ja heti on CTek pitämässä huolta akusta, ettei käy vanhanaikaisesti:Illemmalla päätin vaihtaa vielä kuskin ovesta sivuikkunaa vasten olevat sisä- ja ulkopuolen tiivisteet. Vaihto vaati ovipahvin irroituksen, mutta sehän sujuu jo lähes rutiinilla. Samalla vaivalla siirsin ovikaiuttimen kehikon kiinnitysruuvit ovipahvin alle, ettei ovipahvin poisottoon tarvitse purkaa ovikaiutinta pois. Aivan, pieni suunnittelun kukkanen äänentoistoprojektissa no, tekevälle sattuu jne., mutta nyt homma on korjattu. Samalla lisäsin muutaman ruuvin elementin kiinnitykseen, ennen oli 'vain' neljällä ruuvilla:Tiivisteiden vaihdossa oli muutama tenkkapoo, varsinkin sisäpuolen tiivisteen kiinnitys oveen. Aivan järkyttävän järeillä niittiviritelmillä ja vieläkin on mietinnässä, kuinka uuden tiivisteen saisi järkevimmin kiinnitettyä takaisin... Ulkopuolen tiivisteenkin kiinnityksessä pitäisi olla molemmissa päissä ruuvit, mutta popniitillähän se etureuna oli kiinni ja takaosassa ei mitään kiinnitystä ollutkaan. Toki tiivisteen 'klipsit' olivat suurimmaksi osaksi kunnossa. Ratkaisin etu- ja takapään kiinnitysongelman poraruuveilla. Vänkärin puolelle en sitten edes viitsinyt aloittaa vaihtamista, kun tiivisteet tuntuivat hyvin notkeilta. Sen verran raotin ovipahvia, että siirsin elementin kiinnityskehyksen ruuvit tälläkin puolella ovipahvin alle ja lisäsin muutaman ruuvin elementin kiinnitykseen.
__________________
6-speed Jetblack 1991 Corvette Coupé

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams

Reply With Quote