View Single Post
  #160  
Old 13.03.2007, 22:33
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Back in Black
 
Join Date: May 2006
Location: Kestävää vaparimoottoria etsimässä
Posts: 11,578
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Noi johdotuksien paikat ovat varmaan vähän eri kohdissa näissä early-C4:issa ja ei meinaa millään saada asettumaan siitä kyynärnojan kohdalta, missä on pyyhkijöiden säädin.

Ja sitten takaisin asiaan. Tänään oli kamerakin mukana, sain muutaman kuvan räpsittyä. Eilen nysväsin siis sen ikkunaa vasten tulevan tiivisteen kiinnitystä. Alkuperäinen (kai?!) kiinnitys on melko järeillä nitojan niittejä muistuttavilla kinnikkeillä kiinni:Ja aikani pohdittuani poimin 4x16 mm pultteja ja lukkomutterit kyytiin, toistaiseksi näyttää tältä, mutta nuo pulttien kannat saavat mustaa paikkakorjausmaalia niskaansa vielä ennen ajokauden alkua:Eilen sain paikalleen öljynlauhduttimen sisäänmenoletkun (Arvaa, kumpi on uusi...)Vielä vertailun vuoksi tässä se pielavetinen viriletku, joka kyllä kesti nurkumatta Alastaron ratapäivät ja loppusyksyn ajot, mutta ei nuo mutkat ihan muotoontaivutetun mukaiset ole:Tänään ohjelmassa oli läppärungon vesikierron ohitus ja alunperin ideana oli tehdä homma kahdella hanalla, jolloin saisi itse valita, jos oikein kylmällä haluaisi lämmittää imuilmaa ja toisaalta dynossa olisi helppo testata muutos niinpäin, että ensin ilman läppärungon vesikiertoa, sitten pieni ajolenkki vesikierron kulkiessa läppärungossa ja uusi dynotus.

Jotta tulisi varmasti oikean kokoiset putket, päätin irroittaa koko läppärungon mukaan. Heti alkuvaiheessa huomasin, että TPI-lätkä läppärungon päältä oli vähän saanut tahroja pintaansa:Hioin tekstin kiiltävämmäksi 400:lla ja 600:lla vesihiomapaperilla, mutta kamerasta loppui akku ja vara-akkukin oli hengetön, joten piti hakea kotoa akkulaturi ja kuvat jäivät eri vaiheista vähiin. Kyllä se tekstin kiilto vähän parani. Seuraavaksi intoa puhkuen itse läppärunkoa irroittamaan.

Mutta kuten arvata saattaa, ei se oikeassa elämässä ole niin helppoa kuin luulisi. Syypäänä on läppärungosta tuleva letkunpätkä, joka tekee tiukan 180 asteen mutkan ja ohjaa veden lohkoon. Tilaa ei ole yhtään liikaa edes tälle yhdelle letkunmutkalle, puhumattakaan, että siihen yhdistäisi hanaa tmv.

Tässä kuvassa läppärunko on jo takaisin paikallaan. 180 asteen mutkapätkän lohkonpuoleinen pää, lämppäriltä tuleva letku ja muutamat liittimet ovat vielä irti, mutta kuvasta näkee jossainmäärin, kuinka ahdas paikka on.Ja tässä vielä extreme close-up photo tuosta tiukasta mutkasta, läppärungon puoleinen pää paikallaan ja lohkoon menevä pää irtonaisena, oikeasti se tulee melko suoraan läppärungon ulostulon alapuolelle kiinniTässä sitten lopputulos. Lämppäriltä tuleva letku on yhdistetty 16 mm:n alumiini(?)putkella lohkoon menevään 90 asteen mutkaan. Mutkaletku ja pari klemmaria Biltemasta n. 6-7 euroa, 16 mm:n putkenpätkä euron.Sitten jäähdytinnestettä syyläriin, auto käyntiin, lämppäri täysille ja kierroksia koneeseen. Termostaatin auettua lisää nestettä ja syylärin korkki kiinni. Koneen lämmöt pysyvät normaalina, mutta pari kertaa vilahtaa Low Coolant-valo. Annan koneen jäähtyä hetken ja syyläriin mahtuu vielä ehkä muutama desi nestettä. Sitten kone uudelleen käyntiin ja nyt ei Low Coolant enää vaivaa. Lämpöäkin pukkaa kabiiniin kiitettävästi (paitsi tyhjäkäynnillä), joten on aika ottaa ensisavut, ihan pikkasen vaan:

Lukkokin näyttää toimivan ja Vituiksmän on tainnut lähteä nauttimaan edes yhden päivän ajaksi kevätsäästä, koska melkein kaikki sujui kohtuumukavasti tänään.
__________________
6-speed Jetblack 1991 Corvette Coupé

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams

Reply With Quote