View Single Post
  #267  
Old 20.05.2007, 22:47
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Back in Black
 
Join Date: May 2006
Location: Kestävää vaparimoottoria etsimässä
Posts: 11,581
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Kuitukorjaus, lyhyt oppimäärä:

1. Järjestä paikalle kaveri, joka osaa tehdä kuitutyöt
2. Varmista, että paikalla on muutama koneellinen hiomalaite (epäkesko tmv.)
3. Muista hengityssuojain, suojahansikkaat ja pitkähihainen, mielellään korkeakauluksinen paita/takki. Suojahanskoina erittäin hyvä vaihtoehto lateksihansikkaat (varaa yksi laatikko, koska ovat käteviä muussakin auton ropaamisessa). Kyllä. Juuri ne hansikkaat, joista kuuluu se ääriheteron veret seisauttava 'rämps'-ääni, kun virkamies aloittaa ruumiintarkastuksen esimerkiksi tullissa...

Näiden alkuvalmistelujen jälkeen päästäänkin itse työhön.

1. Kartoita vioittunut kohta.2. Poista vahingoittunut/repeytynyt kuitu esim. puukkosahalla ja hio kaikki maali, pohjamaali, pakkeli jne. pois kuidun pinnasta vähintään viiden cm:n etäisyydelle vioittuneesta kohdasta.3. Hio terve lasikuitu ohenevaksi vaurioituneeseen kohtaan päin riittävän pitkältä, vähintään muutaman cm:n matkalta pienissä korjauksissa. Tällä saadaan uudelle kuidulle riittävästi tartuntapinta-alaa.4. Kun olet saanut viiston pinnan mielestäsi riittävän pitkälle, kaiva viimeistään ne suojakäsineet ja laske hihat alas, leikkaa lasikuitumatosta n. 5 cm vauriokohdasta joka suuntaan ylettävä pala.

5. Sekoita hartsi. Jos mahdollista, aseta vauriokohdan alapuolelle pahvia, teippiä tai jotain, jos hartsi ei saa valua vauriokohdan 'nurjalle puolelle'. Levitä hartsia pensselillä paikkakuidun vaatimalle pinta-alalle.

6. Aseta kuitu vauriokohdan päälle siten, että kuitua on melko tasapuolisesti joka suuntaan vauriokohdasta, jos mahdollista. Töpöttele pensselillä lisää hartsia, että kuitu kastuu varmasti kunnolla ja ilmakuplia jää mahdollisimman vähän, mieluummin ei ollenkaan.7. Lisää tarvittaessa toinen kerros kuitua ja töpötteöe pensselillä lisää hartsia, että kuitu kastuu varmasti kunnolla ja ilmakuplia jää mahdollisimman vähän, mieluummin ei ollenkaan.

8. Odota, että hartsi kuivuu ja kovettuu.

9. Hio pinta tasaiseksi. Jos pinta on 'kuopalla', jatka kohdasta 5 uudestaan. Muista pistää vähintään yksi kuitukerros myös toiselle puolelle, jos mahdollista.

10. Viimeistele korjaus pakkelilla ja hio tasaiseksi.11. Maalaa/maalauta pohjaväri, hio/hiotuta (toista tarvittaessa) ja maalaa/maalauta pintaväri.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Kyljen fiksaus 005.jpg
Views:	875
Size:	118.1 KB
ID:	3996  Click image for larger version

Name:	Kuitufiksaus 003.jpg
Views:	870
Size:	166.1 KB
ID:	3997  Click image for larger version

Name:	Kuitufiksaus 004.jpg
Views:	837
Size:	128.4 KB
ID:	3998  Click image for larger version

Name:	Kuitufiksaus 010.jpg
Views:	825
Size:	174.7 KB
ID:	3999  Click image for larger version

Name:	Kuitufiksaus 028.jpg
Views:	833
Size:	131.3 KB
ID:	4000  
__________________
6-speed Jetblack 1991 Corvette Coupé

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams

Reply With Quote