View Single Post
  #314  
Old 26.06.2007, 16:30
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Back in Black
 
Join Date: May 2006
Location: Kestävää vaparimoottoria etsimässä
Posts: 11,578
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Tänään vaihtui rytöläjään jarrutehostin. Ensin otetaan konehuoneen puolelta alipaineletku ja pääsylinterin mutterit irti:Sitten otetaan kuljettajan jalkatilasta yläosan suoja pois, jarrupolkimen kiinnitys tehostimelle menevään akselin irroitetaan (pikku sokka, joka lähtee kuin nappi paidasta ja katoaa ilmeisesti verhoilun väliin), sitten onkin vain kaksi mutteria kiinnittämässä tehostinta tulipeltiin lievästi epämukavassa paikassa:Varsinkin tuo ohjauspylvään/-akselin taakse jäävä mutteri on hankala. Näyte työasennosta:Työasennosta ja hankalasta muttereiden pyörityksestä johtuen ärrimurria on vähän ilmassa, mutta kyllä se siitä. Sitten pujotellaan luovuttanut tehostin pois, sovitellaan uusi möhkö paikalleen ja kiristellään ne kaksi paskamaista mutteria takaisin, tehdään popniitistä taivuttamalla uusi sokka jarrupolkimen kiinnitykseen ja lyödään loputkin mutterit ja ruuvit paikalleen. Siellä se istuu:Huomaa erityisesti hillityn tyylikäs metallikuori, joka sulauttaa uuden tehostimen ympäristöönsä suorastaan saumattomasti.

Aikaa meni ehkä hieman reilut pari tuntia ja nyt taas auto pysähtyy ns. varpaan käytöllä verrattuna viikon kestäneeseen "reilusti reittä peliin"-tyyliin. (Kyllähän sen auton saa pysähtymään ilman tehostintakin, mutta arvelutti, riittääkö tosipaikassa reidessä rahkeet, kun tarvitsee saada täysjarrutus ja nopeasti.)

Vettemanille suurkiitokset avusta sekä tallin ja työkalujen lainasta! Kyllä halavalla meni

Jarruvalon ja cruisen kytkimiä käyttävä levy jarrupolkimessa tuli otettua ehkä turhaankin irti lisätilan toivossa ja cruise ei suostunut paluumatkalla pysymään päällä kuin jarrupoljinta alapuolelta 'nostamalla'. Säädetään kuntoon vähän myöhemmin tänään.

Ja tässä näkyy oikeassa yläosassa peltilätkä, jonka kiinnityksessä on sen verran klappia, että sitä voinee pitää säätönä. Lätkän kulmaa vaihtamalla jarruvalon ja cruisen kytkimien herkkyyttä saa hieman säädettyä (painonapit). Varsinainen säätöhän tapahtuu oikeapuoleisen painonapin päällä näkyvän metalli'kauluksen' avulla.

__________________
6-speed Jetblack 1991 Corvette Coupé

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams

Reply With Quote