View Single Post
  #326  
Old 09.07.2007, 23:50
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Back in Black
 
Join Date: May 2006
Location: Kestävää vaparimoottoria etsimässä
Posts: 11,581
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Tänään alkoi sitten nysväysnurkassa käsitellyistä projekteista (ainakin toistaiseksi ) selkeästi vaativin operaatio, kansiremontti. Oireet viittaavat niin selkeästi kansipahviin, ettei juurikaan erehtymisen mahdollisuutta jäänyt. No voihan siellä olla kansi halki, mutta jospa nyt sentään selviäisi kannentiivisteen vaihdolla.

Bensalinjan tyhjennys sujui jo aiemmin helposti, bensapumpun sulake pois ja auto käyntiin. Sammumisen jälkeen vielä pari varmistusstarttausta, että linjat ovat tyhjät.

Tänään aloitettiin sitten varsinainen purkaminen. MAF, haitariputki ja virranjakajan suojakansi olivat vain suupala ja näiden purkamistahan on jo ehtinytkin harjoitella. Laturi ja ilmapumppu saivat lähteä myös. Sitten läppärungon ja plenumin kimppuun. Alipaineletkut ja sähköliittimet merkkasin aina maalarinteipillä, jokaiseen johtoon numero (1, 2, 3,...) ja ennen irroitusta kuva, mihin mikäkin johto/letku tulee kiinni. Niihin sähköliittimiin, jotka olivat jo ennestään tuttuja, kirjoitin suoraan MAF, TPS jne.

Plenumin poissaannin jälkeen alkoi fuel rail:n ja runnereiden kanssa painiminen. Siinä sitten riittikin haastetta, muutamat kiinnityspultit kirvoittivat kirosanoja kohtuullisen manauksen verran, mutta illan päätteeksi nekin saatiin irti ja numeroin lopuksi vielä sytkäjohdot.

Muttamutta, nyt pitäisi olla se vaikein purkaminen takanapäin. Seuraavaksi olisi imusarjan ja pakosarjojen irroitus ja sitten pitäisikin päästä jo venttiilinkoppien ja kansien kimppuun. Toki pakosarjojen pulteissa saattaa piillä vielä superyllätyssektori, mutta WD-40:ä on suihkuteltu kiinnityspultteihin jo parina päivänä.

Ja niille, jotka kehuvat homman sujuvan aloittelijaltakin 'parissa päivässä': ei tosiaankaan suju. Lähestulkoon jokaisen työvaiheen joutuu tarkistamaan parhaimmillaan kahdesta eri manuskasta, että ei tule tehtyä sutta, joten aikaa menee... Ja vaikka englanninkieleni on varmasti keskivertoa parempi, niin teknisen erikoissanaston vuoksi montaa asiaa joutuu miettimään tovin, ennenkuin saa ajatuksesta kiinni. Koska edes suomenkielinen autotekninen sanavarastoni ei ole häävi. (Jouduin ihan autowikistä etsimään esim., mikä on seeti)

Kuvia ei tule vielä, kun tietokone jäi tallille ja en tähän emännän koneelle viitsi siirrellä noita remonttikuvia.

Ja sitten ihan oikea kysymys: Mikä helevatan puikko on dipstick tube? Joku mittatikkuhan se on, mutta onko se öljytikku ja sen putki? Eipä siellä paljoa muita mittatikkuja ole ja tuskin laatikon öljytikkua tarvitsee poistaa tieltä...
__________________
6-speed Jetblack 1991 Corvette Coupé

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams

Reply With Quote