View Single Post
  #396  
Old 23.07.2007, 04:34
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Back in Black
 
Join Date: May 2006
Location: Kestävää vaparimoottoria etsimässä
Posts: 11,579
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
No niin, tänään jatkui homma siitä, mihin aamulla jäi. Siis imukansi oli liemessä lillumassa n. 7 tuntia (pitäähän sitä jossain välissä vähän nukkua, syödä ja lukea lehti); lopputuloksena paljussa oli tämän väristä nestettä:Siis karstaa (joka on varmasti suurelta osin nyt jo edesmenneen EGR:n syytä) irtosi mukavasti. Mikä sitten oli tämä 'tehoaine'? Uskokaa tai älkää, niin dieselöljy. Kyllä, sitä saa ihan vaikka tankkauspisteen automaatista. En minäkään sitä meinannut uskoa, ennenkuin kokeilin. Dieselin poissaanti saattaa olla ongelma, mutta minä käytin liotinpesuainetta ja kuumapainepesuria (paine 150-170 bar, veden lämpötila 130 C, mutta pesurin asteikko on suuntaa-antava ja pitkä letku pudottaa veden lämpötilaa, mutta kuumaa se on). Ja lopputulos on melko hyvä, pidemmällä liotuksella tulee varmasti vielä puhtaampaa:Varmistaakseni asian (dieselin puhdistustehon) pistin runnerit vasta imukantta pestessäni likoamaan (siis lyhyeksi aikaa) ja läppärunkoa en käyttänyt paljussa lainkaan. Runnerit saivat ensin kuumapainepesun ja sitten liuotinpesuaine liottamaan (ehkä puoli tuntia?). Taas kuumapainepesurilla vettä perään ja lopputulos ei ole lähellekään niin puhdas kuin imukannessa, vaikka osa karstasta lähtikin laveammille laulumaille:Läppärungon pesaisin vain liuotinpesuaineella suihkuttamalla ja kuumapainepesulla. Kuten arvata saattaa, ei ollut juuri vaikutusta. Mutta läppärunko on muodoltaan sellainen, ettei pieni karsta-/likakerros vaikuttane toimintaan millään tavalla.

Sitten osien kanssa tallille ja siitähän se kokoaminen sitten jatkui. Imukansi odottelee puhdistettuna paikalleen nostoa:Imukannen tiivisteet saatiin pysymään paikallaan pistämällä muutama tippa pikaliimaa. Sitten RTV-silikonia reilu kerros lohkon etu- ja takareunan imukanteen vastaavaan pintaan. Mutta tätä ennen Dremel laulamaan ja silikonin kiinnitystä parantavia kuoppia sekä lohkoon...:...että imukanteen, koska öljyvuodot varsinkin takareunassa ovat kuulemma oikea tyyppivika:Ja sitten silikonit kuivahtamaan hetkeksi, imukansi paikalleen ja momenttiin. Ohjekirjassa on huima vaihteluväli pulttien momentille (34-61 Nm, jos en väärin muista, mutta heittoa oikeisiin lukemiin on korkeintaan muutama Nm) ja taas käytettiin vaiheittaista momenttia. Ensimmäinen kierros 30 Nm, toinen 40 Nm ja viimeisellä kierroksella 50 Nm.

Sitten laitettiin virranjakajaa paikalleen, koska konetta oli käännettävä venttiilien säädön yhteydessä. Ja jo purkaessa ihmetystä herätti erittäin löysällä oleva pyörijä ja nyt virranjakajaa ihmetellessä vanha kamuni Vituiksmän osallistui projektiin ja pyörijän kontaktilätkä otti ja putosi -tottakai- virranjakajan reiästä alas. Teleskooppimagneettikynä kaupasta ja lätkä saatiin takaisin, mutta pyörijä oli muutenkin vahingoittunut (ilmeisesti löysien kiinnitysruuvien vuoksi tapahtuneen heilumisen vuoksi), joten kaivettiin vanha pyörijä kätköstään ja tyrkättiin paikalleen.


Kun oli varmistettu virranjakajan asento öljypumpun akselia kiertämällä, käännettiin konetta tarvittava sytytysennakon määrä taaksepäin ja säädettiin venttiilit manuaalin ohjeen mukaan.

Sitten bensalinjat, johdotukset ja runnerit paikalleen. Venttiilinkopat saivat Brake Cleaneria niskaansa ja pinttynyt öljytahma antoikin periksi melko suosiolla. Kopat näyttävät jo perussiisteiltä, vaikka näyttelykunnosta ei voi puhua. Venttiilinkoppien tiivisteet kiinnitettiin pikaliimalla kulmistaan koppiin molemmilla puolilla ja laitettiin kopat paikalleen. Plenum läppärungon kanssa, uusi termostaatti tiivisteineen, ilmapumppu ja laturin kiinnikkeet, alipaineletkut, liittimet jne. löysivät myös paikkansa

Loppujen lopuksi alkaa jo näyttää aika valmiilta:Vielä vesiletku, moniurahihna, MAF ja haitariletku paikalleen, tarpeettomien alipaineletkujen poisto, nesteet koneeseen ja auto alkaa olla lastua vaille valmis ensimmäiseen käynnistysyritykseen.
__________________
6-speed Jetblack 1991 Corvette Coupé

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams

Reply With Quote