View Single Post
  #463  
Old 04.09.2007, 21:10
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Back in Black
 
Join Date: May 2006
Location: Kestävää vaparimoottoria etsimässä
Posts: 11,578
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Kaasupoltin/toho/tmv. olisi varmasti ollut hyödyllinen, mutta avonaiset bensalinjat muutaman kymmenen sentin päässä hirvittivät siihen malliin, ettei sitä voinut harkita tosissaan käytettäväksi.

Mutta tähän jäätiin eilen illalla:No mennään sitten perse edellä puuhun ja käydään kiukkuavan pultin kimppuun pitkällä hylsyllä (maksoi vaivaiset 10 euroa, yksi hylsy). Pulttia saa vääntää ihan oikeasti ja reilulla otteella. Ja tuntuu, että pultti kääntyy vaivoin neljänneskierroksen verran. Lisää voimaa peliin - ja naps. Pultti poikki.

Mitäs sitten? Nitkuttelemaan vesipumppua tämän yhden pultin ympäri sen senttimetrin suuntaansa, minkä mahtuu liikkumaan, mutta pumppu ei vaan lähde loittonemaan lohkosta. Hieman aikaa tutkailtuamme meille selviää, että eihän se pultti ole lohkossa jumissa, vaan vesipumpun läpiviennissä! Ilmeisesti hyvin pientä vuotamista on tapahtunut tämän pultin juurelta jo pidemmän aikaa ja vasta viime aikoina on sitten alkanut vuotaa isommasti.

Pientä aivoriihen pitoa ja sitten otetaan taas työkaluja kouraan. Tila on ahdas ja hoidetaan homma porakoneella. Jep. Ensin irroitetaan lämppärin letkun kiinnike. Porataan 4 mm:n terällä muutama reiän alku jumiutuneen pultin kohdalle ja isonnetaan reikiä 10-millisellä. Ensin yritetään saada koko kulma irti pumpusta lyömällä kiilalla:Mutta huomataankin, että saattaisi riittää, jos pultin ympäriltä saadaan tarpeeksi tavaraa pois.Ja sittenhän saadaankin pumppu pois ja pultin loppuosa lähtee lohkosta helpohkosti pihdeillä pyörittämällä.Ja nyt onkin sitten vain hieman siistittävää ja uuden pumpun voi heittää paikalleen, kunhan se saapuu. Niin ja tietysti tarvitsee uuden kiinnityspultin.Että ei se remontointi aina suju kuin tanssia vaan...mutta tästäkin haasteesta selvittiin ainakin toistaiseksi. Sillä ippe73:n reseptillä ne ongelmat loppuivat tämänkin auton kanssa
__________________
6-speed Jetblack 1991 Corvette Coupé

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams

Reply With Quote