View Single Post
  #682  
Old 17.11.2007, 22:54
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Back in Black
 
Join Date: May 2006
Location: Kestävää vaparimoottoria etsimässä
Posts: 11,582
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Eipä saanut eilen mahdutettua putkijuuso kalenteriin kornetin putkistoa, mutta tänään sentään saatiin säädettyä rengaskulmat kohdalleen. Samalla tasapainotettiin renkaat ja poistettiin vanteen ulkoreunoilta rumat painot korvaamalla ne liimapainoilla. Lisäksi perää pudotettiin pari senttiä tonttiin.

Ensin tietysti aloitettiin touhukkaana säätämään kulmia. Takapäässä onkin säätöpaikat hyvin käsillä ja säätötoimenpiteet helppoja. Tässä säätyy camber-kulma:Ja säätöhän tehdään tästä epäkeskomutterista:Seuraavaksi auraus/haritus kohdalleen raidetankoa(?) ruuvaamalla:Ja tämän jälkeen tuli mieleen, että se perän madaltaminenhan saattaa vaikuttaa rengaskulmiin No, eikun jousesta nostamaan, rengas pois tieltä ja orggispultti pois paikaltaan. Tässä pidempää pulttia sovitellaan paikalleen:Ensin vedettiin ihan hatusta suurinpiirtein sinnepäin madallus. Sitten tarkistettiin vielä mitan kanssa ja säädettiin, kunnes oltiin lähellä samaa ilmatilaa etu- ja takarenkaiden sekä lokasuojankaarien välillä.

Sitten päästiinkin etupään kimppuun. Camber ja caster säädetään molemmat samoilla shimmilevyillä:Auraus/haritus säädetään takapään lailla raidetankoa(?) kiertämällä.

Ja tässä vierähtikin sitten tovi jos toinenkin, kun tollo apujuuso (allekirjoittanut) ei osannut laittaa jarrukeppiä tarpeeksi tiukalle ja renkaat pääsivät liikkumaan säädön aikana. Homma korjattiin myöhemmin, mutta eiköhän siinä tunti-pari mennyt hukkaan, kun piti aloittaa taas ihan alusta koko homma... Mutta arvot saatiin hierottua nätisti kohdalleen ja auto tuntuu todella hyvältä. Kaikki pieni hakeminen silloin-tällöin ajossa hävisi, nyt kottero menee nätisti ja jämäkästi suoraan.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Kulmien säätöä001.jpg
Views:	1281
Size:	76.0 KB
ID:	5600  Click image for larger version

Name:	Kulmien säätöä002.jpg
Views:	1198
Size:	77.6 KB
ID:	5601  Click image for larger version

Name:	Kulmien säätöä003.jpg
Views:	1176
Size:	83.5 KB
ID:	5602  Click image for larger version

Name:	Kulmien säätöä004.jpg
Views:	993
Size:	96.1 KB
ID:	5603  Click image for larger version

Name:	Perän madallus.jpg
Views:	1000
Size:	83.4 KB
ID:	5604  
__________________
6-speed Jetblack 1991 Corvette Coupé

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams

Reply With Quote