View Single Post
  #969  
Old 28.03.2008, 21:57
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Orange is the new Black
 
Join Date: May 2006
Location: Lässykkälandia
Posts: 12,212
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkääYorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Quote:
Originally Posted by Yorcci
Vihdoinkin on autossa sellainen äänimaailma, kuin olen hiljaa mielessäni kuvitellut. Sivistynyt urheiluauto tulee ensimmäisenä mieleen luonnehdinnaksi äänien osalta (ei nyt puututa siihen suorituskykyyn). Normaalissa ajossa ei ole häiritsevää kuminaa, vaan matala ja vaimea V8:n höpöttely. Sitten, kun koneelle annetaan happea 'maksimit', niin kuuluu mukavan vaimea murina. Resonanssin pystyy vielä juuri ja juuri kuulemaan, kun oikein hakee, mutta se ei enää häiritse. Ja isona plussana minun mielestäni ainakin sata kertaa paremman näköiset putkenpäät (eivät ole orggispäät, mutta 'C5-tyyli' sopii noihin):

Eihän se tietenkään vielä täydellinen ollut... Nimittäin tyhjäkäynnillä kuului sellainen pieni 'tupsutus' tai säksätys, koska edellinen omistaja oli teettänyt muutaman reiän toimimattomaan ulostuloon vaimentimessa. (Onhan se kieltämättä hieman kornia, että auton takana on neljä putkenpäätä, mutta vain kahdesta tulee 'haikua' ).

Siis toinen ulostulo on auki:



Ja sisemmät ulostulot ovat umpinaiset, tässä näkyy aiemmin tehdyt reiät (niitä yritettiin vähän suurentaa kaverin työpaikalla, mutta oli tylsä terä):



Ja vielä toinen pönttö:



Sitten todettiin, ettei huonolla terällä kannata jatkaa nylppäämistä. Aivoriihi käyntiin ja eipä aikaakaan, kun oli jatkettu kunnon metalliterä valmiina palvelukseen:



Ja tällä saatiin olemassaolevia reikiä suurennettua hieman:



Mutta kuten kuvasta näkyy, ei saatu uusia reikiä aikaiseksi, terä vaan juoksee:



No johan nyt on prkl. Äly ämpäriin ja voimaa suoritukseen. Kaveri löytää rautakangen ja sillä sitten aloitan reippaan työskentelyn. Lyön lätkät sisään:



Ja tuota pikaa on avarrettu ulostulot siihen malliin, että ei enää kuulu säksätyksiä. Kuskin puoli:



ja vänkärin puoli:



Ja mikä oli lopputulos? Pakoäänet voimistuivat hieman ja tottakai myös vanha kamu resonanssi nosti hieman - jos ei päätään, niin ainakin kulmakarvojaan. Ei niin paljoa, että häiritsisi, mutta kun korvat ovat niiiiin herkät tuolle kuminalle, niin sen huomaa. Mutta kunhan Dynamat saapuu, niin sekin vähäinen kumina on muisto vain.

Ja noilla orggispöntöillä ääni on reippailla kierroksilla enemmän metallinen, jopa hieman raaemman kuuloinen kuin mitä Magnaflow:n vaimentajilla. Tyhjäkäynnillä taas matala hörpötys. Ja happea annettaessa, kuulee sisällekin, että siellä on V8 töissä. Me likes.
__________________
6-speed Auto 2008 Atomic Orange Corvette Coupé
582 Nm @ 4500 rpm
448 hp @ 5950 rpm

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams