View Single Post
  #1078  
Old 16.05.2008, 19:15
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is online now
Orange is the new Black
 
Join Date: May 2006
Location: Lässykkälandia
Posts: 12,211
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkääYorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Isompien runnereiden ja paremmin virtaavan imukannen varalle piti rakennella säädettävä bensaregu, jos vaikka ilmaa tulisikin niin paljon, ettei vakio regu päästäisi tarpeeksi bensaa läpi täyskaasulla. Vakiokunnossa saatujen dynokäppyröiden mukaan seos on reippaasti rikkaalla, joten saattaa olla täysin hätävarjelun liioittelua, mutta ei vara venettä kaada.

Tarvikkeet:
-1 bensaregu sisuskaluineen
-1 pultti ja siihen sopiva mutteri (tässä tapauksessa 13 mm:n kannalla, itse pulttiosa 8 mm)
-1 aluslevy (paras vaihtoehto olisi umpinainen, mutta tässä tapauksessa piti tyytyä 6 mm:n reiällä olevaan)
-teflonteippiä



Ensin kiinnitetään regu työstämistä varten, sitten hiotaan maalipinta pois porakoneeseen kiinnitettävällä pyörylällä, että saadaan teräs esiin:



Ja seuraavaksi tehdään ensin pienempi reikä regun sisäpuolelta, jolloin saadaan pienempi reikä melkoisen keskelle heti ensiyrittämällä (ulospäin näkyvä 'kärki' regun kannen keskellä on tietysti 'monttu' sisäpuolella). Kiinnitetään regu aiemmin nähtyyn 'telineeseen' takaisin ja suurennetaan reikää sen verran, että valittu pultti mahtuu läpi, vaikka mutteri ei sattuisikaan ihan presiis keskelle.



Valittu pultti (13 mm:n kannalla) on muuten hyvä, mutta uppoaa jousen keskelle (tämän takia aluslevy, jonka läpi pultti ei mahdu. Aluslevy näkyy edellisessä ja tätä seuraavassa kuvassa):



Sitten onkin enää koeponnistuksen vuoro. Mallataan pultin avulla mutteri keskelle:



...ja jäädään odottelemaan juottajaa. Regu perhana on keltapassivoitua terästä, jonka hitsaaminen on kuulemma mahdollista, mutta tiiveydestä ei ole mitään takuuta. Ja tiiveys on kuitenkin aika tärkeä osa bensaregun toimintaa. Alunperin juottaminen piti hoitaa jo vapun tietämillä, mutta sitten juottaja innostuikin yht'äkkiä lukuhommista niin, että jäi juotokset sikseen... No, eipä hätä ole tämän näköinen, muistui mieleen yksi paikallinen tuttu ja tuota pikaa olikin regu valmis. Vielä teflonteippiä kierteisiin ja pulttiin säädön jälkeistä lukitusta varten mutteri:



No joo, ehkä tuohon voisi suihkauttaa vähän mustaa maalia pintaan...
__________________
6-speed Auto 2008 Atomic Orange Corvette Coupé
582 Nm @ 4500 rpm
448 hp @ 5950 rpm

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams