View Single Post
  #1473  
Old 13.08.2009, 13:53
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Orange is the new Black
 
Join Date: May 2006
Location: Lässykkälandia
Posts: 12,205
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkääYorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Piti saada hieman uutta ilmettä autoon, kun Corvette Meet on ihan tässä kotikulmilla. Kiitokset Mikkelin herrasmiehelle, jolta sain lainaksi early-C4:n projektikuntoiset penkit siksi aikaa, kun omat olivat verhoilijalla.

Aiemman auton kanssa jouduin vaihtamaan penkin säätöhäkkyrän ja silloin penkkien irroittaminen vaati kaikenlaista viritystä, että kiinnityspultteihin pääsi kiinni:



Portaaton räikkälenkki oli hyvä kaveri...



Nytkin lähdin aluksi tämän hankalamman reitin kautta liikkeelle. Koko penkki säätöhäkkyröineen pois, että pääsee vertailemaan vanhempaan penkkiin, jos vaikka vanhempi penkki kävisi suoraan paikalleen, olisi etäisyys- ja korkeussäädöt käytössä. (Varmuuden vuoksi projektipenkkien mukana olivat manuaaliset kiskot, joiden sopivuus lattiakiinnityksiin tarkistettiin jo Mikkelissä)



Kunnes muistin Jab:n maininneen omassa penkkien korjailuketjussaan, että istuinosa lähtee helposti pois. No niinhän se lähteekin. Tuo klipsu on ainut, joka pitää istuinosaa paikallaan:



Ja siitähän se sitten lähti



Jonka jälkeen penkin irroitus säätökehikosta on jo ihan pala kakkua. Neljä pulttia irti ja säätökehikko saa jäädä lattiaan kiinni (Saa sitten arvata, kuinka tyhmäksi taas tunsin itseni...olispa tämänkin keksinyt silloin aiemmin edellisen auton penkkien kanssa):



Tässä vielä vertailuna early- ja late-mallin pehmusteiden alla majailevat tukiviritelmät:



Eli 'pianolanka'-virityksestä on tultu vähän leveämpiin.

Molemmat penkit mahtuivat takahutlariin



Verhoilija oli liimannut penkkien pehmusteita kasaan, kun olivat aikojen saatossa vähän repeilleet. Lisäsipä vielä pohjaan tukikankaan, jonka pitäisi auttaa pitämään pehmusteet paremmin kasassa



Itse sitten lisäsin tuohon yhteen rautalankaan vähän 'loiventavaa' alle, ettei se uppoaisi ihan niin helposti pehmusteeseen. Käsillä sattui olemaan vain jesseteippiä, joten siitä siivuja muutama kerros päällekkäin ja rautalangan alle. Aika rytöisen näköinen, mutta jää täysin piiloon.



Verhoilija sitten penkkejä hakiessani kertoi, että jostain kumman syystä alkoi tekemään ihan älyttömästi lakritsia mieli penkkejä verhoillessa. Meni hetki ja keksin, että miksi.



En kyllä penkkien värejä päättäessäni miettinyt lakritsia ollenkaan (vaikka BisBis onkin lempilakritsiani!), vaan ainoastaan sisustan värejä, muuallakin sisustassa on sotkettu harmaata ja mustaa jo tehtaalta lähtiessä.



Rattia odotellessa....
__________________
6-speed Auto 2008 Atomic Orange Corvette Coupé
582 Nm @ 4500 rpm
448 hp @ 5950 rpm

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams