View Single Post
  #3420  
Old 05.12.2013, 19:35
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Orange is the new Black
 
Join Date: May 2006
Location: Lässykkälandia
Posts: 12,301
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkääYorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Quote:
Originally Posted by Yorcci
Runkolaakerilinja on kiero. Siis joko lohkon puolelta tai sitten runkopukit eivät asetu kunnolla linjaan. En enää muista, miten päin se olikaan. Mutta fakta on se, että linja ei ole suora, joka selittää koneen tärinän. Ja sen, että ne kolme keskimmäistä runkopukkia eivät olleet kunnolla momentissa.

Runkolinja menee siis aarporaukseen.

Ja niinhän siinä kävi, että vähän muistin väärin tämänkin homman Runkolaakerilinja itsessään oli kyllä suora.

5-runkopukki oli vinossa ja tietysti laakeritkin sen seurauksena. Tämän seurauksena kampiakselissa ei ollut laisinkaan päittäisvälystä. Mun ymmärtääkseni kampiakselissa pitäisi kuitenkin olla pieni välys lämpölaajenemisenkin takia...

Tosin onneksi riitti, että runkopukin pultinreikiä vähän muotoiltiin uusiksi, jolla pukki saatiin istumaan suorassa. Ton verran se runkopukki siis oli vihtasellaan:





Std-laakereille piti vielä tehdä tuolla aarporauksella tarvittava välys (oliko tämäkin jäänyt huomioimatta vai oliko laakerit erilaiset?? täytyy selvittää), linja itsessään oli suora. Tuollaisia taikatemppuja sinne tehtiin:







Hoonausjälki on hieman vähemmän karkea kuin mitä koneessa oli kesän ajojen jäljiltä Tossa vielä muistutuksena kuva pytystä konerikon jäljiltä:





Mutta nythän projektissa "on ohitettu Hyväntoivonniemi", eli nyt tullaan taas kotiin päin. Purkaminen on lopetettu, koneistukset tehty ja tämän jälkeen alkaakin kohta jo kasaus, kunhan palotilat on mitattu ja mäntä- sekä nokkavalinnat tehty

(Sen verran on jo kasausta kuulemma harjoiteltu, että kampiakseli on käytetty paikallaan lohkossa runkopukit momentissa ja kampura pyöri aivan helposti kahden sormen otteella.)
__________________
6-speed Auto 2008 Atomic Orange Corvette Coupé
582 Nm @ 4500 rpm
448 hp @ 5950 rpm

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams