View Single Post
  #3568  
Old 25.02.2014, 14:54
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Orange is the new Black
 
Join Date: May 2006
Location: Lässykkälandia
Posts: 12,212
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkääYorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Quote:
Originally Posted by Yorcci
Ongelmana oli kuulemma toi Centerforcen paineasetelman pikkulimput, jotka liikkuvat kehän ulkoreunaa kohti kierrosten noustessa. Niiden painojen hommanahan on painaa kytkinlevyä tiukemmin vauhtipyörää vasten, mutta jostain syystä eivät nyt toimi 'symmetrisesti'. Ihme homma. Tai sitten tää on vaan sitä "mun tuuria".

Toimihan se mullakin vissiin pari vuotta ihan ilman ongelmia. Toi tärinähän alkoi vasta viime talvena koneremontin jälkeen.

Quote:
Originally Posted by lane
Amerikan foorumeilta löytyy melko paljon kirjoituksia vastaavasta ongelmasta eli jossain vaiheessa limput karkaa jonkin verran sivuun ja asetelma alkaa täristää. Taitaa limput olla markkinointiosaston innovaatio - kuten Tapio tuossa totesi niin ainakaan meillä ei ole ilman limppuja ollut ongelmia.

Paineasetelmassahan näkyi ihan selvä ura, minkä tuo limput kasassa pitävä jousi oli kuluttanut. Siitä en tullut ottaneeksi kuvaa, mutta nyt, kun tämäkin homma on ehtinyt muhia kaikessa rauhassa, luulen löytäneeni syyn tuohon jumiutumiseen.

Noiden limppujen alla on joku molyrasva, joka tietysti herkistää limppujen liikkeen.

Mulla toi tärinä alkoi konerempan jälkeen, ja mieleen tuli sellainen vaihtoehto, että jospa... Nyt ei vaan löydy kunnon kuvaa ennen-jälkeen, mutta jos kattoo tarkkaan esim. tätä kuvaa, joka on otettu ennen rojujen koneistamolle vientiä:



Kuvassa näkee, että toi paineasetelman oranssi väri on tallella melkolailla koko asetelmassa. Sitten, kun kattoo tätä kuvaa, joka on otettu koneen kasauksen jälkeen:



Siinäpä ei enää oranssia väriä juurikaan näy. Siis koneistamo on hyvin suurella varmuudella pessyt noikin romppeet ja samalla tietysti rasvat niiden pikkulimppujen alta. Seurauksena, ettei ne limput enää liikukaan, niin kuin on tarkoitettu ja tuloksena tärinää. Orpo säkä.

Tämän jälkeen kun miettii sitä, että viime keväänä täyskaasukiihdytyksissä ei olis tuota tärinää tuntunut juurikaan, niin se fiilishän voisikin olla ollut ihan oikea. Alkuvaiheessa keskipakovoima olisi riittänyt kiihdytyksissä siirtämään limput tasaisesti lisääntyneestä kitkasta huolimatta, mutta sitten ajan myötä ei enää keskipakovoima riittänytkään tuon jousen syödessä itselleen uran paineasetelman pintaan.
__________________
6-speed Auto 2008 Atomic Orange Corvette Coupé
582 Nm @ 4500 rpm
448 hp @ 5950 rpm

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams