View Single Post
  #3981  
Old 05.08.2014, 11:48
Macho's Avatar
Macho Macho is offline
Dr. Crossfire
 
Join Date: Apr 2004
Location: insideDeepSouth
Posts: 8,008
Macho tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Quote:
Originally Posted by hateju
Erittäin asiallista asioihin perehtymistä havaittavissa taas
Siis löytyykö tuollainen 8% ero myös jollain 50% aukioloilla ja siittä ylöspäin? Ei minusta ole kovin iso ero kuiteskaan...
Kahdeksan prosenttia on jo liikaa, sen huomaa jo käytännössä jos ei seos ole paksulla, esim mun bemarinkin koneen tietyillä kierroksilla puutuminen lakkasi kiihdytettäessä kun laitoin 3% sisään suuttimet aiemman 8% sijaan. Nyt kiihtyy kierrosalueen yli tasaiseen.

About 50% aukiololla mitattiin noi virtaamat ja sitten ihan lopuks nopeasti kokeilin neljällä suuttimella että mitä lyhyillä aukioloajoilla näyttää. Ja olihan siellä eroja, jopa niin suuria että tuo päävirtausmittaus saattaa olla se pienempi paha.



Mainittakoon että tässä 'videossa' näkyvät nestemäärät eivät ole tuosta lyhyenaukiolon mittauksesta peräisin vaan olivat putkessa jo ennestään. Käytännössä yksi on kokonaan kiinni, yhdestä tulee jotain pientä ja kaksi toimii normaalisti. Piti suurinpiirtein tuplata aukiolo että kaikki lähtivät mukaan, eli saattaa vaikuttaa jo tyhjäkäyntiin ja päästöihinkin. No, jokatapauksessa suuttimet kannattaa vaihtaa.

Itseä eniten ihmetytti tässä se, että tämä suutinsetti piti olla uutena mätsätty muutaman promillen tarkkuudella. Voiko olla että parissa vuodessa menevät näin huonoon kuntoon? Liuotusta ja ultraäänipuhdistusta ei tosin aikasyistä tehty, mutten usko sen vaikuttaneen kuin hiukan.

Tulee mieleen että mikäli näin käy usein, suuttimien kunnon ajoittainen tarkistus pitäisi autoissa olla yksi huoltotoimenpide muiden joukossa ettei mäntiin pala reikiä muutaman vuoden päästä virityksestä.