View Single Post
  #4450  
Old 17.01.2015, 20:06
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Orange is the new Black
 
Join Date: May 2006
Location: Lässykkälandia
Posts: 12,304
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkääYorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Rouva on huomautellut jo jonkin aikaa takista huokuvasta pakokaasun hajusta aina tallilla käynnin jälkeen ja silloin tällöin auton kyydissäkin on tullut kommenttia, että hajua on kabiinissakin.

Minä olen kuitannut nämä kommentit enemmän ja vähemmän "akkain hapatuksiksi", mutta Kuopion reissulla alkoi auton putkisto ääntelemään siihen suuntaan, että oli aika miettiä asiaa hieman tarkemmin.

No joo, kun pudotin putkiston keskiosan alas, huomasin, että saattoihan niissä rouvan sanomisissa jotain perää ollakin... Kuskin puolella näyttää tältä:



Juu. Aikas huokoiselta vaikuttaa tuo joustoliitospalan yläosa Kännykameralla oli hieman vaikea tallentaa tilannetta, mutta tästä saa hieman osviittaa 'läpinäkyvyydestä'



...joten uudet joustoliitokset Biltemasta ja taikapajalle vaihtamaan osat uusiin. Ensin viriteltiin putkistoa varten pienimuotoinen jigi, että uusien osien asennuksen jälkeen laippaliitoksien kiinnityspulttien reiät sattuvat vielä paikalleen kaikkien karteesisen xyz-koordinaatiston akselien suhteen:





Piirretään laippojen paikat ja pätkäistään poikki



Joustoliitoksen hapertumisen asteen näkee lopuksi ehkä parhaiten näistä kuvista (mainittakoon, että mitään työkaluja ei tarvittu purkamiseen, vaan tämän sai osiin ihan käsin vääntämällä...)





...siis sellaiset 2/3 oli kadonnut (epäilemättä suolauksen myötävaikutuksella) jonnekin Suomen maanteille. Toisen puolen joustoliitos oli vielä moitteettomassa kunnossa, mutta päätin kuitenkin uusia molemmat.

Joten sovitellaan palikoita hieman jigiin, tehdään tarvittavat hionnat



...ja päästetään taas 'toimistokalkkuna' irti tekosilleen

Lopputulos saumoissa oli ihan entistä tasoa

Quote:
Originally Posted by Yorcci
Approved!


Quote:
Originally Posted by Juhatee
toimistokalkkunan tekosia!
__________________
6-speed Auto 2008 Atomic Orange Corvette Coupé
582 Nm @ 4500 rpm
448 hp @ 5950 rpm

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams