View Single Post
  #4609  
Old 09.04.2015, 20:47
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Orange is the new Black
 
Join Date: May 2006
Location: Lässykkälandia
Posts: 12,304
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkääYorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Kävin nyppäisemässä läppärungon irti ja tutkailin sitä käsissä. Tyhjäkäynnin säätöruuvi pysäyttää läppien liikkeen ennenkuin läpät kääntyvät niin pitkälle, että läpät ottaisivat kiinni läppärungon seinämiin. Otin muutaman kuvan, joissa pitäisi näkyä, että läppien reunamilla on tasaisesti 'ilmatilaa':





(On vaikeaa saada kuvattua ja pidettyä valoa läppien takana, niin saattaa varjostumien takia näyttää siltä, että kontaktia olisi jossain kohdassa, mutta todellisuudessa ei ole.)

Sitten tarkistin vielä läppien reunat, niissäkään ei näkynyt mitään kulumaa:





Mittasin tönärillä etäisyyden akselin reunasta läppien reunaan ja läppien yläosassa mitta oli 22.05 mm, alaosassa 21.10 mm. Siis läpät eivät ole ihan keskeisesti, vaan yläosa, joka 'nojaa' ilmavirtausta vasten on hieman isompi pinta-alaltaan. Joten mun järjenjuoksun mukaan ilmavirtauksen pitäisi työntää läppiä kiinni?

No, yritin vielä laskeskella jousen kierroksia, mutta en saanut ihan varmaa tulosta, kun jousesta menee osa kierroksista päällekkäin enkä jaksanut lähteä purkamaan jousta kokonaan pois. Kierroksia on yhteensä 12 tai jotain sinnepäin.





Tutkailin vielä läppien kohdalta ja ainut jälki on huohotuksen takia jäänyttä öljyhuntua:



Lähtee irti ihan vaan pikaisesti pyyhkäisemällä. Mitään muuta jälkeä (esim. läppien kontaktista) ei näy. Vaikea vaan saada hyvää kuvaa.



No, näiden hivelyiden jälkeen laitoin läppärungon takaisin autoon, koska minkäänlaista takeltelua ei tuntunut, vaikka kuinka testailin. Mutta sen jälkeen en saanutkaan läppiä enää jumiutumaan, vaikka jätin lisäjousenkin kiinnittämättä?

Kävin ajamassa useamman kymmenen kilometrin testilenkin maantiellä pintakaasulla, eikä missään vaiheessa enää tullut jumiutumista. Vaikka lisäjousi ei ollut käytössä tällä lenkillä. Enkä tehnyt mitään mekaanisia muutoksia.



Nymmä en enää ymmärrä. Jos en kyllä paljoa ymmärtänyt aiemminkaan. Täytyy seurata tilannetta, jos vaiva palaa.
__________________
6-speed Auto 2008 Atomic Orange Corvette Coupé
582 Nm @ 4500 rpm
448 hp @ 5950 rpm

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams