View Single Post
  #4  
Old 01.01.2007, 17:33
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Back in Black
 
Join Date: May 2006
Location: Kestävää vaparimoottoria etsimässä
Posts: 11,578
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Edit: siirretty ensimmäisestä viestistä kuvat jne. tänne ja ensimmäiseen viestiin jätetty vain linkit.

Nyt Uuden Vuoden 2007 aloittajaisiksi päätin alkaa raportoimaan omasta talviprojektistani. Isoja asioita ei tapahdu, mutta tavoitteena on saada auto sellaiseen 'käyttökuntoon', ettei ensi kesänä tarvitse häiritsevien pikkuasioiden takia murehtia, vaan auto on ja pysyy ajossa. Ja palstalle raportointi takaa sen, ettei projekti enää jää hautumaan, vaan edistystä tapahtuu. Tavoitteena on, että helmikuun lopussa olisi valmista.

Tähän asti tapahtunutta, osa 1:

Penkkien, ratin ja vaihdekepin nupin uudelleenverhoilu Silver Ernesaksilla Tallinnassa: Perjantaina 27.10.2006 penkit käytiin noutamassa JKL:stä. Nahan väritykseksi valitsin vaaleanharmaan, mahdollisimman lähelle alkuperäistä väritystä. Vanhat päällykset:Niskatukiin brodeerattuna C4 corvette-logot (vaikka tekstifontti onkin late-C4:sta) tummemmalla harmaalla langalla, jotta lopputulos olisi hillitty eikä hyppäisi silmille.

Penkit saapuivat viikon alkuperäistä aikataulua myöhässä Viron poikien sairastelujen ja lähisukulaisten hautajaisien takia, mutta lauantaina 25.11. penkit olivat auton takaloosterissa valmiina matkaamaan tallille.

Ratti tuli hieman paksunnettuna ja istui käteen todella hyvin:Penkkien värikin on loppujen lopuksi samoissa valaistusolosuhteissa kuvattuna todella lähellä alkuperäistä:Ja vihdoin sunnuntai-iltana sain vietyä penkit tallille asti:Logot onnistuivat toiveeni mukaisesti, jopa ylittäen odotukset. Asia tulee selväksi, mutta hillitysti 'hullu ei huomaa ja viisas ei virka mittää':Ja autoon penkki istuu hyvin, vaikka salamavalossa näyttää huomattavasti muuta sisustaa vaaleammalta:Penkkeihin oli lisätty fyllinkiä samaan hintaan, kun olivat olleet verhoilijan mielestä "hieman väsyneen oloiset". Lopputulos on ulkonäöltään ja perstuntumalta täysin rahan arvoinen.

Samoja kuvia, lisäsepustuksia ja muitakin Silverin verhoilemia penkkejä Penkit päällystetty -ketjussa.Penkit kunnossa, tästä on hyvä jatkaa. Projekti jäikin mätänemään yli kuukaudeksi työkiireiden takia. Tähän asti tapahtunutta, osa 2:

Mutta autossa viihtyäkseni, äänentoiston pitää olla myös kunnossa. Ensiksi pieni kartoitus tarpeista ja toiveista, pohdintaa ja lopputuloksena päätin olla keksimättä pyörää uudestaan. Lähdin pers edellä puuhun ja hommasin jo syksyllä Rokan hyväksi testaaman kombinaation subbasosastolle: JLAudion 8-tuumaiset takakaiuttimien paikalle, vahvistimeksi Alto ADP 150M digipääte pienen koon ja vähäisen lämpenemisen vuoksi. Vahvistimen loppusijoituspaikaksi olen päättänyt kuskin penkin takan olevan pikkukotelon.

Seuraava vaihe oli sitten pääkaiuttimet. Eteen päätin ottaa Infinityn kappa 1.7 cs kolmitiesatsin. Sarja on kohtuullisen herkkä (94 dB, ainakin valmistajan ilmoituksen mukaan), jolloin soittimen omat päätteet riittänevät tarpeelliseen dB-tasoon, varsinkin kun bassokuorma ohjataan subbareiden ongelmaksi. Keskiäänien ja diskantin tasoa pystyy säätämään 3 dB, jolloin oman korvan mukainen sovitus pitäisi olla melko hyvällä mallilla. Oveen istutetaan 6 1/2" bassokeskiääni, kojelaudalle 4" keskiääni ja 3/4" diskantti. Kaupan hyllyllä ei satsia sitten joulun jälkeen enää ollutkaan, mutta 'pannaan tilaukseen'.

Ensiksi otetaan ovikaiuttimen suojaritilä irti ja huomataan, ettei tätä kautta saa muuta kuin pelkän elementin irti:Seuraava vaihe olikin sitten tehdä oveen tilaa uusille elementeille ja sehän vaatii sitten aikamoista purkamista. Ovipaneeli pois pala kerrallaan:
Kyynärnojan irroittamiseksi kuvassa näkyvissä kahdessa kohtaa täytyy auttaa ruuvimeisselillä, jotta osan saa irti (maltti on valttia):Vastaavasti myös kaksi kohtaa avauskahvan taustassa:Seuraavaksi irroitetaan ovivalon johdotukset ja samalla irroitetaan keskuslukon ohjauskytkin paneelista ja jätetään johdotuksiin kiinni, koska sen toiminnassa on ollut ongelmia apukuskin puolella (kts viestin lopusta linkki, jos kiinnostaa).Sitten avataan ovipaneelin alareunan ruuvit ja saadaan paneeli irroitettua varovasti, koska takaluukun aukaisunapin johdotukset ovat vielä kiinni:Sitten ovipaneeli on poissa:Ja tässä vaiheessa huomataan, että keskuslukon ohjaus toimiikin nyt ihan ok. ??? Ilmeisesti kytkimen johdotuksissa on ollut jokin piuha hieman heikolla kontaktilla ahtaassa tilassa, koska kuskin puolelta ohjaus on toiminut koko ajan. Siihen palataan sitten, kun saadaan keskuslukon kauko-ohjaus toimimaan.

EDIT: helpompi(?) tie kotelon poistamiseen löytyy englanniksi täältä: http://www.carstereohelp.com/stereor...etteFspk89.htm Tuossa ohjeessa ei tarvitse irroittaa lukkomekanismia, joka on aika hermojaraastava homma...

Mutta jatketaan oven purkamista. Tähän asti homma on ollut melko loogista ja selkeää, mutta Delco Bosen poistamiseen vaaditaan vielä edellisessä kuvassa näkyvän sisäpellin poistamista. Muutaman konsultoinnin ja vihjeiden perusteella helpoimmaksi tieksi osoittautuu lukkomekanismin irroittaminen ovesta ja koko höskän irroittaminen pellin mukana. Aluksi otetaan lähes kaikki peltiä pitelevät pulttikantaiset ruuvit irti ja irroitellaan kolme pikkutankoa, joista ensimmäinen lähtee helposti muovikiinnikkeestään ihan tasapäisellä meisselillä painamalla (kuva kuskin ovesta):Ja sitten ne hankalat. Kaksi vastaavanpaksuista tankoa, joista helpompi on tuon kierretangon vieressä ja hankalampi lukon käyttötankojen takana, ei näkyvissä (kuskin ovi):Irroitukset vaativat hieman pohdintaa, tuijottelua eri kulmista ja jonkinverran nysväystä, mutta irtoavat loppujen lopuksi ilman kiroilua. Käsien asennot vaatisivat välillä nivelien ja luiden elastisuutta, mutta perinteisilläkin nivelillä ja luilla varustettu rähmäkäpälä saa tangot irti ja sitten loputkin ruuvit irroittamalla ja sisäpeltiä liu'uttamalla edes-takas saadaan koko hökötys taiteiltua yhtenä kappaleena tallin lattialle (kuva taas kuskin ovesta):Sitten irroitetaan etukaiuttimien kotelot ja sovitellaan kotelo ikkunaa kolhimatta/raapimatta ulos, siinä se rumilus on:Sisäpeltien kiinnityksessä käytetään päivastaista järjestystä ja toisella puolella homma hoituukin jo huomattavasti nopeammin.

Nyt jäädään odottelemaan etukaiuttimien saapumista ja odotteluaikana käydään tinaimurin pakeilla ja selvitetään, mitkä hyppylangat vaaditaan poikkipalaneiden kontaktien korjaamiseksi keskuslukon kauko-ohjausboksin piirilevyllä:Kauko-ohjauksen (ja keskuslukon) kanssa painimisesta löytyy tarinaa enemmän täältä Keskuslukko ei toimi toiselta puolelta? -ketjun nelossivulta. Jatkan tulevaisuudessa myös kauko-ohjaustarinointia tässä ketjussa.
__________________
6-speed Jetblack 1991 Corvette Coupé

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams

Reply With Quote