View Single Post
  #37  
Old 03.01.2007, 22:02
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Back in Black
 
Join Date: May 2006
Location: Kestävää vaparimoottoria etsimässä
Posts: 11,578
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Kiitoksia mielenkiinnosta. Jatketaanpa sitten tylsällä päiväraportilla. Eilen jäin siihen vaiheeseen, että vahvistin oli kiinnitettävä kuskin penkin taakse. Verhoilut syrjään, reikien paikat ja pora kouraan. Surrurrur, härskisti abs-yksikön yläpuolelle reiät valmiina. Sitten vielä verhoiluun tarvittavat aukot ja vahvistinta kiinnittämään. Pientä hakemista vahvistimen korkeuden kanssa, mutta päädyn lopputulokseen, jossa vahvistimen pitäisi jäädä kohtuullisesti näkymättömiin penkin taakse. Siinähän se istuu kahdella pultilla jämäkästi paikallaan:Ja onneksi tuli hommattua erimittaisia pultteja, toinen kiinnitys vaati onnistuakseen pidemmän pultin, kun sisustan matto ei ollut ihan 'presiis' paikallaan ja joutui hieman vääntämään, että maton reiästä sai pultin sattumaan kohdalleen. Tässä näkymä abs-yksikön näkökulmasta:Seuraavaksi olikin sitten kiirus saada soitin kytkettyä. Juotin ISO-liittimeen soittimelle suoraan akulta vedetyt virta- ja maadoituspiuhat, varmistin valokynällä herätevirtajohdon ja yhdistin antennin ja vahvistimen herätevirtajohdot. Akkuun kaapelit kiinni, soitin päälle ja kappas vain, rokkia korville. Subbarille vedetty linjapiuha toimii. Sitten subbarin vahvistinta kokeilemaan: tasonsäätöä ja jakotaajuutta, kaikki toimii. Sitten pieni huolimattomuus ja ruuvimeisseli sattuu säätöpotikoiden väliin high pass / flat / low pass -kytkimeen liikauttaen sitä ja tuloksena jatkuva hirvittävä, sirklaava ääni subbasvahvistimeen kiinnitetystä 6x9:stä. Missä-helevetissä-se-virtanappi-nyt-on???? Virrat pois, sydämelle pari työtahtia, kytkin low pass -asentoon ja varovaisesti vehkeet takaisin päälle. Äänestä ei häivääkään ja palaneen käryä ilmassa. Toinen 6x9-elementti kiinni vahvistimen perään ja uusintayritys - rokki soi, eli vain puhekela kärähti 6x9:stä, vahvistin toimii edelleen. Paino sanalla 'vain'.

Sitten ISO-liittimen kimppuun ja etukanaville johdotuksia juottamaan. Pientä päänraapimista aiheutti ensin mikä-johto-kuuluu-millekin-kaiuttimelle, mutta tarkempi tutkiskelu paljasti, että johtoihin on merkitty 'lakitekstifontilla' left front + jne. Vielä tarkistusvarmistus etuovessa olleella pikkuelementillä ja kaikki näyttäisi olevan kunnossa kytkentöjen osalta.

Sitten sotkuisaan puuhaan. Käsiin tuplaparit lateksihanskoja, Sikaflex-tuubi pistooliin ja takakaiutinkoteloita tiivistämään. Ensin takakontin vaimennuksen yhteydessä koteloihin sullomani superloni-vaimennusmaton palaset huis kuuseen ja sitten työhön. Kappas vaan, olenkin poiminut valkoisen tuubin. Pistooli vaatii hillittömästi puristusta ja silti ei tule kuin mitättömän vähän sikaa suulakkeesta. Mikä helevata siinäkin nyt on? Lisää puristusta ja - naps. Puikko läpäisee työntölevyn ja sikatuubin pohjan. Tämä onkin sitten taas näitä päiviä... Onneksi on prikkoja, korjaan työntöpuikon ja tässä vaiheessa älyän leikata sikatuubin suulakkeeseen reilusti isomman aukon. Neropatti mikä neropatti

Eihän siinä sen kummempia, lähmin sikaa pelkääjän puoleiseen koteloon reippaasti, lähes koko tuubin ja siirryn kuskin puolelle.Siellä odottaakin pieni yllätys. Kotelon sivuseinä on hieman revennyt keskeltä ja on irrallaan alareunastaan. Mieleen hiipii epäilys, oliskohan auton takakulmaa joskus hieman kolhaistu... Mutta eihän sille enää mitään voi. Läiskin sikaa lopputuubin ja vaihdan uuden putkilon, tämä onkin musta. Tällä kertaa leikkaan suulakkeen aukon heti isommaksi ja varmistelen kaikki halkeamat piiloon. Lateksihanskoja kuluu tasaista tahtia, aina välillä päällimmäinen rukkanen repeää, mutta sormet säästyvät sikakyllästykseltä.Päivän tavoitteet täynnä, tallin siivous ja huomenna hakemaan kamelinpaskalevyä elementtien kiinnityskehyksiä varten. Missähän se Infinityn kolmitiesarjakin viipyy? Ja missä saan aikaiseksi elementtien reiät? Ja millä ihmeellä saan sikaflex-tahrat pois farkuista?
__________________
6-speed Jetblack 1991 Corvette Coupé

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams

Reply With Quote