View Single Post
  #73  
Old 14.01.2007, 01:55
Yorcci's Avatar
Yorcci Yorcci is offline
Back in Black
 
Join Date: May 2006
Location: Kestävää vaparimoottoria etsimässä
Posts: 11,578
Yorcci tulee olemaan kuuluisa ennen pitkää
Nippusiteet jäivät hakematta, mutta vulkanoituvaa teippiä sentään tarttui matkaan. Perjantaina tuli tietoa, että etukaiuttimetkin ovat vihdoinkin lähtemässä maahantuojalta, joten ensi viikolla pitäisi päästä asentamaan kaiuttimet ja kojelauta paikalleen. Ovissa 6 1/2" kaiuttimet jäävät vielä ilman ovipahveja, kun tiivisteiden vaihto vaatii jokatapauksessa ovipahvien irroituksen.

Tilanne jäi siis siihen, että pensselillä oli vedelty mattamustaa maalia kojelaudalle tuleviin elementtikehikoihin ja tältä näytti:Värisävy on melko hyvä, mutta lähempää otettu kuva näyttää sen, minkä silmällä näkee jo kaukaa: pensselinvedot näkyvät selvästi pinnasta:Ja sehän ei käy. Onneksi asia oli pyörinyt mielessä ja ratkaisu oli jo olemassa. Superloni. Juu, ihan oikeesti superloni. Siis kastetaan superlonituppo maaliin ja töpötellään sillä maalipinta. Lopputuloksena pitäisi olla sopivan pienesti röpelöinen pinta, joka natsaisi hyvin kojelaudan kanssa. Ensin kuitenkin nysvätään vesihiomapaperilla pensselinjäljet pois.

Superlonisuti syntyy vaimennusmaton palasesta, josta on revitty musta päällinen pois (kuvassa käytön jäljiltä):Ovikehikot saavat ensin varovaisen pohjamaalauksen pensselillä, mutta pitäisi oppia kerrasta. Ei onnistunut superlonilla töpöttely epätasaiseen pintaan, vaan pensselinvedot näkyvät alta => lisätöitä ja vähän kiroilua.

Välillä maalin kuivumista odotellessa päätin tarkistaa, onnistuisiko tööttien elvyttäminen. Ensin tarkistetaan valokynällä, että sähkö kulkee tööteille asti. Jepjep, siis vika on todellakin tööttimöhköissä. Mikäs siinä, eikun purkamaan. Muttamutta, mitä ihmettä? Sehän on niitattu tai jotain sinnepäin Milläs tämä avataan siististi? Ei tullut vastausta siihe kysymykseen pienellä pohdinnalla, joten pora kouraan ja kannat ei kattoon, vaan pois.Ja sitten seuraakin kiva yllätys. Olisi pitänyt avata toiselta puolelta. Ei täältä löydy mitään...Eikun tappelemaan toisenkin puolen kannat huiskuuseen ja möhkön avaus:Aika lohduttomalta näyttää Pyyhkäisen kuitenkin kontaktipinnat vesihiomapaperilla puhtaiksi ja tyrkkään möhkön pikaisesti läjään ja koestan piuhanpätkillä, josko ääntä löytyisi. Ei löydy, mutta savolainen supermiehemme Vituiksmän kehuskelee nurkassa Mr. Murphylle, kuinka kovassa lyönnissä onkaan ollut tämän projektin aikana. Tässä vaiheessa nostan kädet pystyyn tööttien osalta ja päätän tilata ensi viikolla uudet.

Sitten siirrytään välillä Vanin kimppuun. Sonyssä omituinen uros-antenniliitin onkin vain hajonnut antennin jatkokappale ja sopivilla pienillä ja ohutkärkisillä pihdeillä nykäistään piikki pois tieltä.

Samalla vaivalla suojataan kaikki aiemmin juotetut ISO-liittimen ja American Joen liittimen väliset virtakytkennät vulkanoituvalla teipillä. Jätän pari päivää vanhat sähköteipit vulkanoituvan teipin alle ja kietaisen vielä vulkanoituvan teipin päälle kierrokset sähköteippiä.

Seuraavaksi haetaan fööni, jolla saadaan maalipinta kuivatettua nopeasti uusintamaalausta varten. Ja lopputulos pensselinjälkien poiston ja parin töpöttelykierroksen jälkeen näyttää tältä (maali ei ole vielä kunnolla kuivunut, mutta lupaavalta näyttää)Kun ei muutakaan tule mieleen, niin käynnistetäänpä auto ja peruutetaan ulos tallista. Tai sit ei. Kaikki muu on valmista, tallin ovet auki, mutta virta-avaimesta kääntäessäni kuuluu vain pieni 'naks' ja kaikki pimenee. Jahas. Eikun laturia kiinni ja vähitellen sisävalot ja stereot elpyvät toimintakuntoon. Hetken päästä pystyy jo siirtämään penkkiäkin. Täytynee käydä akkukaupassa. Akku oli kuitenkin täyteen ladattu ja muutaman tunnin stereoiden soitto ei saa imaista akkua tyhjäksi.

Kun kerran sitä vulkanoituvaa teippiä on, niin suojataanpa keskuslukon kauko-ohjauksen juotoksetkin samantien. Hmmm... fiksataanpa samalla vaivalla juotoksetkin uusiksi siten, että johdot ovat 'suoraa jatkoa' toisilleen.

Ensin katkaistaan johdot, kuoritaan hieman ja kieritetään johdot toistensa ympärille juottamista varten:Sitten juotetaan paketti kunnollisella tinamäärälläOtetaan vulkanoituvaa teippiä 2-3 cm:n pala, venytellään sitä hieman valmiiksi ja suojataan juotos. Pidetään teippi paikallaan ja varmistetaan sähköteipillä:Toistetaan muillekin johdoille oven puolella, suojataan vielä ohjausboksin päästä juotokset ja samalla vauhdilla menee stereoiden kaikki virta-, maadoitus- ja herätevirtajuotoksienkin suojaukset. Tietenkin vielä sähköteipillä varmistetaan, että vulkanoituminen tapahtuu kunnolla.

Sitten siivotaan auto. Otetaan penkki pois, imuroidaan penkin alusta ja peräosa, sullotaan sähköjohtoja kuskin jalkatilasta vähän parempiin nippuihin, lakaistaan vähän tallin lattiaa ja haahuillaan tallissa päämäärättömästi ennen kotiinlähtöä.
__________________
6-speed Jetblack 1991 Corvette Coupé

Heaven wouldn't be so high I know
if the times gone by hadn't been so low
The best laid plans come apart at the seams
and shatter all my dreams

Reply With Quote